PEMUDA PERKASA...SEDIA GEMPUR...DULU...KINI...DAN SELAMANYA....

Friday, February 4, 2011

SKUAD SUKARELAWAN...MENYALUR BANTUAN TENAGA..


Banjir yang melanda di sekitar bahagian Rompin kali ini agak teruk..Banyak kawasan telah dinaiki air.Skuad sukarelawan bagi Zon Keratong dan Muadzam telahpun diaktifkan.

Bantuan tenaga di kalangan anggota telah bermula dalam urusan memunggah barangan di pangkalan hadapan dan membawa makanan dan bantuan ke pusat pemindahan banjir.

Nyata,imej Pemuda UMNO yang dibawa telah dapat membuatkan masyarakat merasai akan kehadiran Pemuda...

Terimakasih diucapkan kepada semua yang dapat menyumbangkan tenaga dan masa semasa operasi menyelamat dan menghantar bekalan makanan dijalankan.Semangat seumpana ini jika terus dipupuk akan dapat melagirkan generasi prihatin selain menyanggah pandangan negatif sesetengan pihak terhadap kemampuan pemuda selama ini.

Apa yang lebih penting adalah semua kerja kebajikan ini dilaksanakan dengan semangat sukarela dan ikhlas..Mari bersama menjadikan Pergerakan kita ini dapat berada didegup hari dan jiwa rakyat dengan cara kita sendiri..

1 comment:

Fakeh said...

Apa kata UMNO Cawangan/Bahagian tuan anjur ceramah bertajuk KETUANAN MELAYU MENGIKUT ULAMA NUSANTARA. Dalam tajuk ini, kita akan faham bahawa UMNO tanpa sedar telah melaksanakan segala nasihat ulama-ulama besar Melayu dahulu kala. Maka sebab itulah Allah SWT pelihara UMNO hingga kekal relevan ke hari ini berbanding PAS. Kita juga akan faham bahawa perjuangan melalui bangsa adalah sunnah Rasulullah SAW dan memahami kesesatan aqidah Nik Aziz dari sudut ilmu yang dibahaskan dalam kitab-kitab Ahlu Sunnah Wal Jamaah. Sila layari nota asal ceramah (sebelum dipinda ke tajuk di atas)
http://www.docstoc.com/docs/55052418/Bangsa-Melayu-Mengikut-Ulama-Ahlu-Sunnah-Wal-Jamaah

Mohd Fadhil bin Musbah al-Marwa ialah seorang guru pondok berumur 42 tahun yang berasal dari Sungai Merab, Kajang. Datuk mertua beliau ialah Tuan Haji Hamid Kajang, pengasas Maa’had Hamidiah Kajang. Beliau adalah bekas pelajar Maktab Sains Sultan Ahmad Shah (1982-1986) yang memilih jurusan pengajian bersanad di Pondok Tunjuniah, Kota Bahru; Pondok Pasir Tumbuh, Kubang Kerian dan Pondok Kerandang, Besut. Pernah bertugas sebagai guru JAIS dan KEMAS. Beliau tidak mengenakan sebarang bayaran tinggi, memadailah disediakan saguhati yang mengambil kira duit tol, duit petrol dan duit makan. Beliau boleh dihubungi melalui anak muridnya, Ustaz Mohd Saiful A. Karim di talian 013-365 5715 atau 019-366 9741.